vrijdag 30 augustus 2013

Needles

Van mijn lieve dinnetje kreeg ik dit leuke naaldenpakketje met daarop afgebeeld Flora Mc Donald. Zij is een legende in Schotland en zij hielp Bonnie Prince Charlie Schotland te vluchten naar Frankrijk.
Ik heb jaren aan Schots Highland dancing gedaan en daarmee deden we ook een dans die naar haar vernoemt was. Die dans was en is nog steeds mijn favoriete dans.


Hieronder een filmpje van de Flora Mc Donald dans. Met uitleg over de dans en het verhaal over Flora  in het engels.


Hieronder nog een leuk kadootje gehaakt voor een jarig Nichtje.

maandag 12 augustus 2013

Nieuw theepotjasje

Afgelopen zondag was mijn Tantezegger dus jarig en had ik een leuk Theepotjas en onderzetters voor haar gehaakt in aardetinten. Maar ik kreeg een telefoontje van mijn zus en die vertelde dat haar dochter in haar nieuwe huis meer grijstinten had. Dus ik snel zaterdag aan de slag met grijzige kleuren . De onderzetters had ik al eens gehaakt dus alleen een nieuwe Theepotjas en een theepot onderzetter gehaakt.
Dit kado viel heel goed in de smaak bij de Tantezegger.
Ik vindt deze kleuren ook heel geslaagd.



donderdag 8 augustus 2013

Theepot jasje

Ik heb een jasje gehaakt voor een theepot. Het is een kadootje voor een tantezegger die binnenkort gaat samen wonen.
Ook heb ik de Bubblespiral patroon uitgeprobeert. Die is op zich niet moeilijk maar toch doe ik iets verkeert. Ik rijg het niet hellemaal vierkant.
Ik heb daar maar een theepotonderzetter van gemaakt.
Ook heb ik een aantal onderzetters voor haar gehaakt. Aankomende zondag is ze jarig , ik hoop dat ze het leuk vindt en dat ze deze kleuren bedoelt met Aardetinten!